Biztos, hogy szükségem lesz szakemberekre és ezermester családtagokra, barátokra a tervezésnél és megvalósításnál is.

De elsőre nekiálltam a bennem lévő ötleteket összeszedni. Jó designerként összeállítottam mood boardokat, hogy mi az a hangulat amit szeretnék megfogni. (Azon most nem gondolkozom, hogy ebből mi mennyibe kerül, vagy hogy a tényleges megvalósításnál a szakik mennyire vakarják majd a fejüket, ha már álmodozunk, akkor álmodozzunk rendesen) 😀

PINTEREST GYŰJTEMÉNYEIM:

OTTHON INSPIRÁCIÓK – HÁZ

KERT INSPIRÁCIÓK

Fenti kisház,skandináv "cottage style"

A telkemen lévő fenti faház. Gigalepattant, jelenlegi állapotában lakhatatlan, sok dolog lesz vele, de azon túl, hogy a panorámába beleszerettem, ebben a kis viskóban is látom a jövőt. A fa marad, a természetközeliség, natúr anyagok is. Műanyagot és rácsokat száműzöm. Egy meleg kuckót szeretnék hatalmas terasszal skandináv vidéki stílusban. Már többször megkérdeztem magamban, hogy itt Magyarországon a faházaknál miért nem használnak színeket? Miért festenek mindent sötétbarnára? A faház az én fejemben színes, egy meleg, kedves kuckó. Úgyhogy a felső kisházat skandináv vörösre festem majd, fehér ablakokkal és a ház központi és legfontosabb eleme egy hatalmas terasz lesz. Szerintem ez így nem lesz tájidegen, a hegyvidéki léthez passzol majd.

Pénzem kevés, a kreativitásom határtalan, a barátaim lelkesek, úgyhogy ez egy igazi pilot projekt lesz. De innen lesz szép nyerni ?

Lenti kisház,skandináv és portugál keveredés

Skandinávia mellett az elsőszámú nagy szerelmem Portugália. Úgyhogy ebbe a kis házba olyan vizuális elemeket, színeket, textileket, mozaik csempéket szeretnék becsempészni, ami visszaad valamit abból az életformából és vidámságból, amit számomra a portugálok képviselnek. A színeket itt sárgára és türkízre álmodtam meg, lehet hogy lesz egy kis surf is. De persze ezek is csak tervek, a végén lehet teljesen más lesz, most ez tetszik. Aloha!