Gondoltam egy merészet: szeretnék egy fa teraszt építeni idén. A gond csak annyi volt, hogy fogalmam se volt honnan lesz erre pénzem, mert egy fa terasz sokszázezer vagy akár milliós költség is lehet ha mindent összeadunk…

De már olyan sokszor megtapasztaltam, hogy csodák vannak, csak meg kell álmodnom mit szeretnék és így vagy úgy lesz valahogy. Kiírtam a facebookra, hogy fogalmam sincs miből lesz teraszom, mert kevés a pénzem rá. Erre aztán jött egy lehetőség, hogy egy teraszt elbonthattunk. Apu el is jött, megnézte és kiderült hogy totál korhadt az egésznek az alja, úgyhogy az maradt ott. De ugyanitt volt egy nagy kupac fa maradék faházbontásból, sokkal jobb faanyagból, így összeguberáltunk egy 30 négyzetméteres teraszravaló anyagot. Persze ez csak a felső réteg, az alatta lévő gerendákat és betonzsalukat megvettem, de annak az ára már töredéke egy teljes terasznak.

Na de csak eztán jött a lényeg: a sok faanyagot fel kell hordani a hegyre (101 lépcső). Erre hirdettem egy jó kis serpa workshopot, amely így szólt.

INGYENES SERPA workshop Nagymaroson 

🌿🌿🌿 2019. május 11. szombat délelőtt 🌿🌿🌿
Irigykedve nézed a nagymarosi képeket? Már ezerszer ki szerettél volna jönni, de valami mindig közbejött?

Most itt a lehetőség, hogy személyesen is részt vegyél ebben a nagyszerű projektben! 

Program: SZOMBAT
🌿 🌿 09:00-tól ismerkedés a heggyel, játékos lépcsőszámláló
10:00-tól 30 db egyenként 5 kg-os kő felvarázsolása a telek tetejére
🌿 11:00-tól fadeszkák és gerendák közti különbség rövid kiselőadás, majd bátrabbak akár páros lábbal ugrálva feljuttatják az összes lécet a felső házhoz, óvatosabbak csak felszaladnak, ha sokan leszünk, élőlánc játékot játszunk
🌿 13:00-tól bográcsgulyás és Mihály hegyi körtepálinka kóstoló.

MINDEN RÉSZTVEVŐ VIP JEGYET KAP A NAGY TERASZNYITÓ BULIRA!

Aki most lemaradna, ne búslakodjon! Lesz folytatás!
A workshop további részei (terasz építés – szintezés, ásás, famunka) a következő hetekben várható. Újabb skillekkel bővülhet a tudástárad!

Ezzel a szöveggel sikerült pár bátor jelentkezőt elcsalni hozzám, így a barátoknak köszönhetően minden fel lett varázsolva a hegyre.

Hamarosan építjük a teraszt apukámmal, jövök majd kész képekkel is. Addig meg a gerendák festegetésével töltöm az időmet.

Aztán jött még egy lehetőség, egy 3×3 méteres szuperjó minőségű fa teraszt is kaptam ismerősöktől (köszi Dorina). Úgyhogy azt a lenti házhoz rakjuk.

A lenti ház terasza még nincs kész, csak leraktam a 4 darabból álló fa teraszt, hogy száradjon és le tudjam festeni alul-felül. Később kiszintezzük rendesen és csúcs lesz. Innen is látszik a Duna, bár pont középen van egy fenyő, ami takarja a panorámát, de nincs szívem kivágni.

A kapott/használt faanyaggal nem csak olcsóbban jön ki egy terasz, hanem a környezetet is védem, nem vágnak ki miattam új fákat. Kicsit több a munka vele, de emiatt sokkal jobban fogom becsülni és szeretni. 🌿🌱🌲 Apu hozott egy kaptárat is, hátha egy kóbor 🐝 raj otthonra lel benne. A természet kincs, vigyázzunk rá!